Ce ai putea face in 2 saptamani?


Salut!

Lumea din jurul nostru evoluează repede, noi aptitudini îți sunt cerute și cunoștiințe pe care nu știi de unde să le însușești. Nu vreau să spun că sistemul de învățământ nu te învață nimic folositor, însă nu ne învață deprinderi practice, iar pe deasupra nu ține pasul cu evoluția tehnologică. Astfel, facultățile au început să fie numite ”fabrici de șomeri”. Ai putea să fi fost îndrumat pe un drum greșit și să nu fi descoperit ceea ce îți place să faci. Sau chiar dacă știi ce ți-ar place, nu știi de unde să înveți acel meșteșug/profesie.

Pe câți ai auzit că ar vrea să se ocupe de domeniul, sau profesia X, dar nu știu cum să înceapă, nu pot, sau alte motive.

Bine, scopul meu acum nu e să dau injecții cu motivație, ci să te anunț despre o nouă oportunitate!

Un program ”Youth Exchange” de două săptămâni

Învățare, distracție, aventură, multiculturalism și… noi uși care se vor putea deschide.

Timp de două săptămâni, între 11 și 24 iulie 2016, aici în localitatea Kémes, din sudul Ungariei, participanți din 11 țări europene se vor întâlni pentru a învăța împreună noi deprinderi, meșteșuguri, să descopere noi culturi și un nou colțișor al lumii, să își perfecționeze cunoștiințele de limba engleză – că engleza e limba de comunicare în cadrul programului și… poate chiar să învețe alte limbi. Dorim ca printre acele echipe din 11 țări să fie și o echipă din România! An de an organizăm în fiecare vară un program ”Youth Exchange” și am avut feedbackuri pozitive din partea participanților de până acum. Astfel, unii dintre participanți și-au înființat propriile afaceri, pornind de la ce au învățat în cadrul programului, alții și-au înființat propriile ONG-uri, altora le-au plăcut așa de mult, încât au căutat apoi și alte programe ”Youth Exchange”. Alții au putut să își adauge noi deprinderi la CV și să obțină locuri de muncă.

Ce vei putea învăța în cadrul acestui program ”Youth Exchange” ?

Programul se numește ”Selfie Yourself – Create yourself, not your selfie!” – adică un mod de a te descoperi pe tine însuți. Vor fi 3 ateliere principale, unele având subgrupe, și anume:

  1. Media – aici va fi o secțiune de video, în care vei învăța să creezi filme scurte, cu mesaje puternice. Tranerul, de fapt trainerița este o femeie regizor profesionistă, care te va învăța totul, de la folosirea camerei de filmat, a luminii, la compoziție, montaj video, etc. Cea de-a doua secțiune din cadrul atelierului Media va fi despre fotografie analogică alb-negru. Și totuși, fotografia analogică nu a murit! Văd pe Facebook tot mai multe pagini și grupuri de pasionați ai fotografiei analogice, chiar și grupuri de fani ai unor tipuri anume de camere foto analogice. DSC00666_edited
  2. Construirea unui cuptor tradițional și construcții din pământ. Există un trend la nivel mondial, care chiar dacă încă e la o fază de ”bebeluș”, totuși prinde din ce în ce mai mulți fani. Poate ai auzit și tu de construcții de case din pământ și materiale naturale. Trainerul acestui atelier este un om cu experiență, care a fost invitat în mai multe țări să construiască case și cuptoare de pământ. El spune că dacă știi să construiești un cuptor din pământ, atunci vei știi să construiești și o casă, însă invers nu e întotdeauna valabil. Așa că el dorește să pună accent pe învățarea construirii unui cuptor din pământ. Dar în același timp vei învăța, participând la reparații de case din pământ. Va mai fi o subcategorie destinată celor care doresc să învețe să lucreze la războiul de țesut.
  3. Design grafic – împreună veți căuta niște motive ”cool”, chiar inspirate din motive tradiționale, pe care le vei imprima pe tricouri, căni, etc. Așadar, vei învăța tehnica imprimării pe tricouri și alte obiecte, iar aceasta poate fi o idee de afaceri. de ce nu?

 

Pe lângă acestea vor fi și excursii în localitățile din zonă și în Pécs (cel mai apropiat oraș important), iar toate acestea- GRATIS!

Pe toată durata acestei tabere Youth Exchange, hrana și cazarea vor fi de asemenea gratuite. Însă trebuie să menționez că vei fi cazat într-un cort militar. Însă există toalete moderne, dușuri.

DSC00222_edited DSC09936_edited

Costurile realizării acestui program sunt asigurate din fonduri europene, fiindcă un program ”Youth Exchange” este inclus în cadrul Erasmus+.

O parte din costurile de transport vor fi decontate. Cazarea și mâncarea sunt gratuite. Ce mai aștepți? Ieși din zona de confort și hai în Kemes la ”Selfie Yourself”!

Pentru detalii și înscriere, trimite mail la colegul meu Robert Nicolau, care este reprezentantul echipei românești în cadrul acestui program. Pe Robert îl poți contacta pe adresa de e-mail: robertdk6@gmail.com

Te așteptăm!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.