Fii pe culmile succesului


Fii pe culmile succesului. În memoriam, Zig Ziglar

memoria_zigziglar

Drumul spre succes este ca si cum ai urca niste trepte. E ca şi cum ai intra într-un bloc, iar uşa spre succes este la ultimul etaj. Ultima uşă. Poate să fie un bloc cu 4 etaje, sau un bloc zgârie nori. Depinde de poziţia din care porneşti în drumul spre succes. Indiferent că ai de urcat doar patru etaje, sau 10, sau 20, vei ajunge la succes cu conditia sa continui sa urci. Nu toti pornim de pe o pozitie egala, insa toti putem ajunge la succes. Unii au avut de urcat echivaletul a unui bloc cu 4 etaje, dar au renuntat. Altii au avut de urcat echivalentul unui bloc cu 20 de etaje, dar nu s-au lasat pana nu au ajuns sus, la ultima usa, la usa succesului.

Mai este un mic amanunt. Liftul spre uşa succesului este defect. A fost defect de la început şi tot aşa va fi. Nu ai încotro, trebuie să urci treaptă cu treaptă, etaj cu etaj până la succes. Dar nu-i aşa, călătoria spre succes e mai interesantă şi mai fascinantă ca destinaţia în sine.

Atunci cand ajungi să ai această convingere, vei  începe să ai mentalitatea omului de succes. Aşa am început să gândesc după ce am citit cartea „Pe culmile succesului” (See you at the top) de Zig Ziglar. După ce a îndrumat spre succes mii şi milioane de oameni, în data de 28 noiembrie  Hilary Hinton Ziglar a plecat dintre noi…
Ceea ce a lăsat în urma sa, sunt nişte comori pentru fiecare dintre noi. Cartea „Pe culmile succesului” este una din ele. De aici am învăţat care sunt treptele spre succes, începând cu imaginea de sine, relaţiile cu ceilalţi, obiectivele… nu spun mai departe, ci te las pe tine să descoperi. Pentru ca sa urci, ai nevoie sa te sprijini si de o balustrada, pe care de asemenea te las sa descoperi ce simbolizeaza. Succesul e ceva dincolo de bani. A obţine suma X de bani nu înseamnă automat că eşti de succes.

„Banii îţi vor aduce un pat, dar nu şi un somn bun,
O casă, dar nu şi „acasă”,
Un companion,
Dar nu şi un prieten”.

Aici fac apel aşa, un pic, la autorii de pe la noi (şi nu numai), care vin să ne spună că noi valorăm exact atât câţi bani producem pe oră, sau pe zi, sau pe săptămână, etc. Aşadar, tu însemni doar câţi bani produci? Atunci ar trebui să fii tiparniţă de bani, nu om!
A fi pe culmile succesului este mai mult decât a avea bani. Banii vor veni şi ei ca bonus. Ceea ce contează cel mai mult ştii ce este? Este o singură frază, care constituie esenţa întregii cărţi… şi a vieţii unui adevărat om de succes:

„Poţi avea tot ce îţi doreşti în viaţă dacă îi ajuţi îndeajuns pe ceilalţi să obţină ceea ce vor”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s