Sa ai incredere in tine inseamna sa fii putin nebun?


Sa ai incredere in tine inseamna…

  • sa nu-ti mai pese demult de ceea ce spun sau cred altii despre tine. Sa fii atat de increzator, incat daca iti vine sa iesi in palton vara, sa nu te temi de privirile si judecata celorlalti.
  • sa fii unpic nebun. Increderea in sine e confundata adesea de oamenii carora le lipsesc aceasta trasatura, cu nebunia. Dar nebunia pozitiva. ” Esti nebun sa faci asa ceva, dar trebuie sa recunosc, si eu imi doresc sa fac asta, numai ca imi lipseste curajul.”
  •  sa simti ca esti in stare sa urci un munte de 2000 m, daca s-ar pune in fata ta acum.

  • sa ai o postura si o atitudine dreapta (sa ai coloana vertebrala), iar capul intotdeauna este sus.
  • sa nu-ti doresti sa fii puternic. Sa te iubesti chiar si in momentele in care esti slab, vulnerabil, cand esti atacat din toate partile.
  • sa-ti doresti sa fii tu, asa plin de calitati si defecte. Esti constient de fiecare dintre ele si le-ai acceptat.
  • sa nu te vezi urcat pe piedestaluri, chiar daca ceilalti, fortat te-au ridicat acolo. Sa  nu te vezi nici mai sus, nici mai jos decat ceilalti. Credinta de baza a unui om increzator in sine, este ca toti oamenii sunt egali.

Si totusi…increderea in sine cuprinde atat de multe lucruri pe care trebuie sa le faci pentru tine, ca sa ajungi sa o cultivi si sa o cresti, incat…n-as umple o pagina de blog…as umple o carte!!!

Ce au in comun increderea in sine si copacul?

Increderea in sine creste precum un copac. Ia timp si multa grija. De o viata intreaga ai nevoie pentru a-ti cultiva si creste increderea in tine. Necazurile vietii, peste care vei fi nevoit sa treci se aseamana cu apa, soarele, zapada si lumina de care are nevoie un copac pentru a se dezvolta. Tot asa si increderea in tine va creste.

Te vei lovi de multe obstacole. Obstacolele sunt trepte spre varful increderii in  sine. Chiar daca pe moment te zdruncina unul mai tare decat altul, peste ani, cand vei privi inapoi si te vei vedea in viata, victorios, vei descoperi ce sens a avut fiecare cazatura simtita.

Pentru a lua decizii bune si pentru a face lucruri bune in viata, e nevoie sa faci ceva – actiuni concrete – pentru ca acel copac al increderii in sine,  sa dobandeasca o dimensiune si o coroana impunatoare.

S-a dovedit ca oamenii increzatori in sine, de obicei, sunt oamenii care au luptat cu viata, care au esuat si s-au ridicat dupa fiecare lovitura incasata.Oameni care au suferit dar care in cele din urma, au gustat din succes. Daca ai ocazia sa intalnesti astfel de oameni, o sa observi ca ei nu se mai tem de nimic. Asadar increderea in sine este o calitate necesara, daca vrei sa dobandesti succesul.

Tu ai incredere in tine? Esti constient ca iti vei fi aproape, indiferent de ce iti va aduce viata, bine sau rau? Te simti capabil sa invingi necunoscutul? Iti place sa te arunci in imprevizibil, chiar daca nu stii ce te asteapta?

Daca dai de greu, daca esuezi, daca ceilalti te considera inferior sau te judeca, te critica, acelasi lucru vei face si tu sau vei continua sa ai o parere buna despre tine?

Acestea sunt doar cateva din intrebarile la care te rog sa-ti raspunzi. Daca in raspunsurile tale, predomina „nu” sau „nu intotdeauna”, e necesar sa muncesti mai mult la cresterea increderii in tine decat sa muncesti pentru a fi promovat la locul de munca. Sau poti alege sa te iubesti doar in momentele de glorie…Rezultatele vor fi oglinda faptelor tale!!!

3 comentarii

  1. Bine ai zis! A avea incredere in sine inseamna sa fii un pic nebun, dar nu a o lua cu capul inainte, nemaitinand cont de nimic.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.