Timişoara pozitivă


Timişoara se vede dintr-o nouă perspectivă!!

Una luminoasă şi optimistă

Dacă pentru unii dintre timişoreni (şi nu numai), tot ce se poate vedea este gara cea degradata si murdara, sau strazile periferice mizerabile, dintr-o alta perspectivă Timişoara este un oraş care progresează . Evolueaza rapid, pe an ce trece. E un oraş de viitor, în care occidentul este adus în România.

Eşti turist în Timişoara. Ce poţi vedea?

Ar trebui sa ramai macar 2 zile, dacă nu chiar 3 pentru a vedea toate frumuseţile oraşului. Timişoara e mare şi numai dacă îl iei la pas îi poţi descoperi toate atracţiile.  După cum spune şi acest mesaj vopsit pe asfalt:

Ajungi în punctul cel mai central:  Piaţa Operei cu Catedrala mitropolitană:

Catedrala mitropolitană

După ce ai admirat destul, mergi pe strada Alba Iulia, o stradă pietonală plină de oameni veseli şi magazine de tot felul. La capătul străzii Alba-Iulia, dai de Piaţa Libertăţii:

Aici ai de admirat complexul statuar, cu Fecioara Maria în vârf (ceea ce vezi în prim plan), pecum şi clădirile istorice care înconjoară acest spaţiu.

Din Piaţa Libertăţii iei pe niste stradute inguste situate printre clădiri istorice impunătoare şi ajungi în Piaţa Unirii. Piaţa Unirii este considerat cel de-al doilea centru al oraşului:

Altă piaţă. Piaţa Traian:

Timişora mai este cunoscută şi ca „oraşul florilor şi al parcurilor”. Sunt multe parcuri şi toate merită vizitate.

Parcul Stonehenge:

Parcul Rozelor:

Parcul Rozelor este un loc ideal pentru plimbări romantice sau … chiar mai mult decât simple plimbări. Te poţi ascunde de privirile celorlaţi.

Deocamdată mă opresc aici cu enumerarea atracţiilor Timişoarei. Ele sunt mult mai multe şi aşteaptă să le descoperi.

Dacă doreşti să afli informaţii despre ce poţi vizita, sau ce unde este, poţi întreba trecătorii. Timişorenii sunt oameni deschişi şi deosebit de amabili.

Cum e să locuieşti în Timişoara?

Ce poţi face în Timişoara? Multe. În nici un caz nu te vei plictisi!

După ce începi să te acomodezi cu viaţa în Timişoara, vei constata că e un oraş civilizat, aproape de nivelul occidental, cu oameni deschişi  şi prietenoşi.

Multe piste de biciclete. E Amsterdam?

Nu. E Timişoara!!!!

Nivelul de civilizaţie nu se măsoară în numărul de maşini de lux pe km pătrat, ci în cât de respectaţi sunt pietonii şi bicicliştii. Dacă vrei să locuieşti în Timişoara, orientează-te să-ţi cumperi mai degrabă o bicicletă decât o maşină. De ce?

– străzile sunt foarte aglomerate, iar locurile de parcare sunt extrem de rar de găsit.

– Timişoara are cu siguranţă cea mai vastă reţea de piste de biciclete din România. Şi continuă să se extindă. Peste tot poţi ajunge cu bicicleta în siguranţă

– De cele mai multe ori, cu bicicleta ajungi mai repede la destinaţie decât cu maşina. Am spus că sunt frecvente ambuteiajele.

– Fiind biciclist, poţi participa la diverse evenimente locale create special pentru biciclişti.

Indiferent că vii la Timişoara ca să urmezi facultatea, sau te muţi pur şi simplu, vei veni într-un oraş dinamic, care se dezvoltă continuu. Vei locui într-un oraş al oportunităţilor, în care îţi poţi îndeplini visele. Indiferent care ţi-ar fi vocaţia, ce ai dori să faci pe termen scurt sau lung, aici vei găsi mijloacele pentru a le îndeplini.  E un oraş al oamenilor prietenoşi, unde e cel mai simplu să legi prietenii.

În afară de asta, preţul apartamentelor şi chiriilor este considerabil mai mic ca în Bucureşti.

Iar când mulţimea de gânduri e mare şi nu ştii ce să mai faci, ia o pauză admirând Bega:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s