RSWA – ziua 2, Periprava – Letea


Ziua 2.

ne pregateam de plecare

Ne-am trezit, am fost sa luam laptele si am uploadat primele poze in timp ce acesta se fierbea. Dupa ce am mancat si am strans corturile am pornit la drum.

Inainte de a pleca spre satul Letea am facut un mic drum, fara rucsacii in spate pana la fosta inchisoare politica „Casa Rosie”, (lagar de exterminare a clasei politice si intelectuale din perioada comunista, inainte de Ceausescu).

Ne-am intors, ne-am luat rucsacii, am luat apa de la fantana din biserica satului si am pornit la drum spre fabuloasa padure Letea, tinand malul lacului Nebun pana la aceasta.

spre padurea letea
spre padurea letea
Padurea Letea - Accesul interzis
Padurea Letea - Accesul interzis
inceputul Padurii Letea
inceputul Padurii Letea

A fost o vreme perfecta pentru aceasta plimbare prin padure. Mai era cate un nor, soare si umbra copacilor. Mult verde, aer curat, zone cu copaci cu forme ciudate, foarte multi copaci rupti, si grinduri cu cel mai fin nisip care ingreuna un pic mersul, dar mai tarziu ne-am dat seama ca acestea erau doar pentru a ne pregati pentru ceea ce va urma in zilele urmatoare.

verde
verde si aer curat
grind
grinduri cu nisip foarte fin
iar verde
iar verde
relaxare in padure
relaxare in padure
o testoasa pe nisip :)
o testoasa pe nisip 🙂
caii salbatici din padurea letea
caii salbatici din padurea letea

Dupa aproximativ 4 ore am iesit din padure si am mai mers inca vreo 2 kilometri pe dig pana in sat, timp in care am sunat-o pe Tanti Jeny sa ii spun ca venim. Am gasit-o in sat si ne-a condus la casa dansei.

Acolo am fost intampinati si de sora ei si ne-au pus la o masa pe cinste cu peste prajit, stiuca umpluta, piftelute de peste, un pahar de vin. Cu aceste preparate s-a prezentat a doua zi la un concurs culinar din Sulina unde a luat locul 4.

Dupa o mica odihna dupa masa si dupa ce am montat corturile in curtea dansei, ne-a luat un pic la „reparat”. Ne tragea de degetele de la picioare, de urechi, de cap, cam de orice pana paraiau bine toate oasele dar ne simteam excelent dupa aceea. 😀

Multumim Tanti Jeny pentru tot!

Gata si ziua 2, urmeaza ziua 3. Restul pozelor sunt pe http://photo.walking.ro/ la ziua 2.

Statistici ziua 2:

A fost o prima zi de mers perfecta, aerul curat, verdele si cantecul naturii m-au facut sa ma simt mai conectat cu aceasta. Singurul lucru negativ a fost rucsacul ca nu eram inca obisnuit cu el si mersul mai greu pe alocuri din cauza nisipului, in rest a fost excelent. Ma asteptam sa ma doara picioarele dupa atat mers dar nici vorba, insa oboseala se simtea si am adormit in secunda 2 dupa ce m-am bagat in cort.

Distanta parcursa – aproximativ 18 – 20 km (cu tot cu 6 km dus intors pana la inchisoarea politica)

p.s. Avea dreptate Tanti Jeny, chiar ca are ce-a mai buna apa din sat 🙂

Reclame

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s