SCHIMBAREA PAMANTULUI– intre adevar si fictiune…


SCHIMBAREA PĂMÂNTULUI – între adevăr şi ficţiune…

Observăm în jurul  nostru schimbări. Ceva se întâmplă cu Pamântul, planeta care ne susţine. Depinde de noi dacă vrem să observăm ce se petrece, sau rămânem nişte ignoranţi în lumea noastră.

Un cutremur devastator, un meteorit care se îndreaptă cu viteza luminii către Pamânt, valuri tsunami gigantice – s-a întâmplat în Japonia recent, continente care apar şi dispar peste noapte, un virus mortal care străbate de la un capăt la altul pământul, omenirea la un milimetru de autodistrugere sau înfrântă de propriile creaţii, planeta înghiţită de o gaură neagră sau topită de soare, ciocnirea cu un asteroid,  lumea întoarsă cu fundul în sus, poli care se inverseaza haotic în câteva secunde…pe piaţa speculaţiilor despre anul 2012 au fost aruncate mai toate scenariile posibile şi imposibile.

Ce se va întâmpla însa în 2012? Ştie cineva cu certitudine ? Sau poate nu se va întâmpla pe data aceea, ci…cine ştie când….?

Ne interesează ce se va întâmpla cu omenirea, cu noi oamenii? Sau suntem indiferenţi şi nepăsători?

Noi credem că ne interesează ce se va întâmpla cu viaţa planetei care ne acceptă trupurile. Închidem însa ochii în faţa dimensiunii spirituale ale acestui an. Sau ne prefacem că nu ne interesează…Cum arată sfârşitul lumii privit dintr-un unghi spiritual? Ce transformări va aduce sfârşitul lumii la nivelul conştiinţei generale? Va fi sfârşitul lumii în plan personal, în plan spiritual sau doar fizic? Fiecare crede ceva, altceva…semnele unei schimbări radicale ni se tot dau, dar nu ştim exact câte sunt doar scenarii,  câte sunt previziuni şi câte sunt avertismente reale…

Poate că în ciuda dezastrelor naturale de proporţii colosale, este foarte posibil să se realizeze o evoluţie spirituală a omenirii prin care condiţia spirituală va tinde să se apropie de cea afectivă şi emoţională, iar dorinţele de natură imaterială, cerinţele şi nevoile superioare spirituale să le înlocuiască pe cele materiale. Căci conform previziunilor maiaşe, planeta va renaşte într-o altă dimensiune spirituală, însă una mai elevată. Va fi sfârşitul unui ciclu şi începutul altuia, nou. În 2012 sau mai târziu…Sau chiar mai devreme…

Probabil că încă bâjbâim prin întuneric, sufletele ne sunt tot mai degradate, dar ne dorim evoluţia spirituală, LUMINA. Căci de fapt, pentru asta ne-au fost date vieţile pe pământ, să experimentăm, să ne dorim să ieşim din întuneric, să evoluăm şi să ne dorim un timp al speranţei şi al luminii. Teoretic, este foarte simplu de spus, dar atunci când trecem la practică, ne lovim de nişte obstacole. Un obstacol este acel « cum să… » : cum să ies din întuneric, cum să evoluez spiritual, etc. Nicidecum nu pretindem că noi am şti toate soluţiile la aceste probleme. Doar  indicăm în continuare câteva posibile  soluţii.

Pentru ca omeniea sa evolueze spiritual, e nevoie să evoluam fiecare dintre noi în parte. Fiecare dintre noi am venit pe această lume cu nişte abilităţi care să ne facă apţi pentru o vocaţie anume. Când ne-am găsit vocaţia şi o practicăm, ne simţim fericiţi şi împliniţi sufleteşte.

Întoarcerea la natură. Noi am fost creaţi de « mama natură » şi în nici un caz de computere, sau corporaţii multinaţionale. Aşa că sursa de unde ne umplem cu energie este şi va rămâne tot natura. Fă o plimbare într-un parc sau într-o pădure. Ce simţi ? După aceea relaxează-te la shopping prin malluri sau hypermarketuri. Ce simţi ? Mai departe, cred că vei şti să tragi concluziile necesare.

Întoarcerea la natură înseamnă înţelegerea şi protejarea ei. Activităţile pe care le întreprinzi să nu dăuneze naturii, ba chiar din contră să o protejeze.

Cum gândim. Suntem ceea ce gândim în mod repetat. Atragem lucrurile la care ne gândim. Daca am putea vedea gândurile, să zicem ale locuitorilor oraşului nostru, sigur pe primele poziţii s-ar clasa gânduri de mânie, de ură, de frică, deci gânduri negative. Au ele efect asupra noastră? Desigur că au. Învaţă să-ţi cultivi gânduri pozitive ! 

Aceste trei soluţii propuse sunt legate una de alta, nu pot fi puse in aplicare decât împreună. Normal, pe lângă acestea mai pot fi multe alte soluţii.

Ce se va întâmpla dacă populaţia globului în marea ei parte nu va evolua spiritual ? Probabil evenimentele ce vor urma ne vor determina să evoluăm, dar va fi o trecere bruscă, iar pentru mulţi va fi insuportabilă, sinonimă cu sfârşitul….. Nu putem şti ce va fi, ştim doar că acum este cel mai bun moment pentru a începe evoluţia ta spirituală.

Până nu va fi prea târziu….

 

Acest articol este rodul colaborării autorilor site-urilor www.spiritliber.com (Ramona) şi https://onouaperspectiva.wordpress.com (Emanuel/ Manu21)

 

Reclame

5 comentarii

 1. Apropo de intoarcerea la natura. In perioada 22 iunie-17 iulie are loc o calatorie..se face litoralul Romanesc de la Nord la Sud. Se pleaca din Periprava si se termina in Vama Veche. Va fi o experienta unica pe care cei care vor sa scape de rutina zilnica si sa iasa in natura, este preferabil sa o experimenteze. Mai multe detalii sunt aici http://www.walking.ro/2011-Romanian-Seashore-Walking-Adventure/rswa.html
  Cine stie ..poate ne gasim acolo sa traim apoape o luna in natura..fara calculatoare, telefoane..poate doar cu un aparat de fotografiat pentru a surprinde frumusetile naturii 🙂

 2. Ideal ar fi ca sa adoptam noua perspectiva inainte de schimbarea Pamantului, pentru ca sa nu fim luati prin surprindere.
  Dar stii cum se zice? cine are urechi de auzit sa auda. Sau cine are ochi de vazut sa vada. Cine nu, poate sa ramana in continuare in ignoranta lui, fumand iarba.

 3. Evolutie spirituala??cum se defineste expresia asta?…cu ce ne ajuta in maturizarea noastra??cu ce ne ajuta sa avem un trai mai bun,ganduri pozitive,un stil de viata pozitiiv ,fericit si plin de impliniri si bucurii? cu nimic filozofii pornite de la zero care tot la fel o sa ajunga la zero…cel mai bine ar fi sa evoluam ca oameni(de la boala care suntem pentru planeta noastra)si sa fim mai constienti,sa ne uitam in jurul nostru sa gasim problemele existete si sa incercam sa ii gasim o rezolvare nu doar sa o exprimam in cuvinte…Cum ne asternam asa o sa stam

  • @quesar:
   Zici ca vrei sa ai un stil de viata fericit, un trai bun si ganduri pozitive. Ganduri pozitive. DAca zici ca evolutia spirituala e doar o filozofie egala cu zero, inseamna ca si cultivarea gandurilor pozitive ar trebui sa fie tot o teorie egala cu zero. nu?

   DAca vei fi atent sa descoperi oamenii care aparent traiesc bine material, vei descoperi ca in cea mai mare parte nu sunt fericiti. Asta pentru ca si-au dezvoltat latura financiara, dar au ignorat latura spirituala si a relatiilor cu ceilalti. Evolutia spirituala reprezinta treapta cea mai inalta a dezvoltarii personale si normal, inainte de a te preocupa asta, trebuie intai sa fii multumit pe plan financiar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s