Revoluţie: Cum să îi trezim pe alţii? M-am angajat!


Am pornit acest articol de la următoarea idee:

Ce sa-i spun unuia care nu a auzit niciodată de dezvoltare personală si care ar pleca din ţară la prima ocazie că “aici nu are ce face” sau care e pur si simplu pierdut. Ce as putea sa-i spun unuia care nu sa gândit măcar o clipa in viața lui ca ar fi si o alta perspectiva decât a încerca sa se angajeze.

Noi știm sa ne dam sfaturi intre noi, cei care suntem deja interesați de dezvoltarea personala, dar cum facem sa trezim interesul cuiva de genul de care am spus mai sus. S-a vorbit de revoluție, aici sau aici, si partea de revoluție este sa transmitem informația CA SE POATE mai departe.

Eu momentan sunt in șomajul de după perioada facultății si m-am înscris la un curs gratuit “Comunicare in Limba Engleza”. Puteam sa aleg dintr-o multitudine de alte cursuri pentru ca știu totuși ceva Engleza, însa majoritatea erau cursuri “de pus la CV”, adică tot pentru angajare.

Din multitudinea de cursuri ce se pot face prin șomaj..nu ar fi fost frumos sa fie unul si de Dezvoltare Personala? Oare cum le-ar schimba viața șomerilor un asemenea curs. In loc sa facă un curs pentru a se putea angaja, ar învăța sa-si deschidă o afacere, sa facă ceva pe cont propriu, să se dezvolte pe toate planurile, să înveţe să gândească pentru ei şi să scape de filtrul mass-media, să înlăture riscul de a deveni din nou șomeri .

Aşadar, am ales acest curs pentru partea de Comunicare, să învăţ să comunic mai mult în Engleză să nu numai. La primul curs Profa ne-a întrebat de ce suntem aici, de ce vrem sa învățam Engleza, si răspunsurile au fost in proporție de 90% (adică toate in afara de mine ) cum ca “sa aibă ceva pe CV, sa-i ajute la angajare, si mai ales..poate găsesc ceva in afara”. Niciunul nu a spus că vrea să știe engleză pur si simplu pentru el însuși.

Toți cei cu care intru in vorba mă întreabă: (nu numai de la șomaj)

Te-ai angajat?

NU.

Lasă ca o sa găsești tu ceva. Asta e. E greu acum.

sau,

NU

De ce? Cauți sa pleci in afara? (la care câteodată mai zic: doar în călătorii)

Daca pana acum nu le spuneam prea multe şi-i lăsam sa creadă ce vor acum știu ce sa le zic.

DA. M-am angajat. M-am angajat sa lucrez la dezvoltarea mea personală si la libertatea mea financiară şi muncesc 24-7 la acest „loc de muncă”. Partea bună e că pot să muncesc şi când mă relaxez, sau când mă distrez, pentru că îmi pot vine idei în cele mai ciudate momente sau pot găsi oportunităţi când mă aştept mai puţin.

Ştiaţi că veniturile unor personalităţi ca Oprah de exemplu se calculează în cât câştigă pe minut? (pe minut adică şi în timp ce dorm). Oprah câştigă aproximativ 500 $ pe minut. Gândiţi-vă dacă aţi câştiga măcar 0,1% din cât câştigă ea. S-au chiar 0,01% pentru România e perfect. Vi se pare greu? Cât valorează viaţa voastră şi mai ales, cum puteţi să-i creşteţi valoarea?

Să revin

M-am angajat să duc o viaţă în care descopăr în fiecare zi lucruri noi şi îmi urmez pasiunile. Dacă înainte nu eram destul de motivat să încerc să câștig mai mult acum sunt. Ştiu pentru ce vreau să fac bani.. şi anume să călătoresc în toată lumea, să vad cele mai extraordinare locuri care există pe pământul acesta, să am cele mai frumoase experienţe. Celelalte chestii sunt complementare..casa, mașina şi alte lucruri materiale.

Țineți minte că banii nu sunt decât o modalitate de a aduce ceea ce vă doriţi în viaţa voastră, niciodată scopul în sine a unei acţiuni. Nu banii aduc fericirea, ei sunt doar puntea între ceea ce facem pentru a-i procura, sau ce valoare oferim, şi ce valoare vrem să primim înapoi. Totul se rezumă la VALOARE.

Aşadar, cum îi facem pe alţii să „asculte”?

Mi-a plăcut ideea din filmul Inception în care spuneau că cel mai „periculos” virus este ideea, şi că o idee plantată bine poate să crească, să se extindă ca un virus şi-l poate defini pe purtătorul acesteia.

Suntem oameni pentru că avem conştiinţă dar câte dintre ideile pe care le avem despre noi şi despre lumea din jur sunt chiar ale noastre. Am văzut recent un documentar foarte interesant pe care chiar vi-l recomand sa-l vedeţi: Vocea: Conexiunea cuantică universală , în care spuneau că există o conştiinţă globală şi că gândurile focusate ale unei mulţimi pot schimba multe lucruri. Gândiți-vă cum gândesc majoritatea compatrioţilor noștri şi nu numai, chiar în întreaga lume. Cred că toate lucrurile bune sau rele care se întâmplă în lume la momentul actual sunt datorate acestei conștiințe, sau dacă vreţi, idei comune pe care pot să le aibă un grup oricât de mic sau mare, idei care se transmit viral. Gândiţi-vă cât rol are mass-media în toate acestea.

Așadar, întrebările mele pentru tine la acest articol sunt:

  1. Tu ce le spui celor care nu au auzit niciodată de dezvoltare personală pentru a le face măcar o mică rotiţă să se învârtă şi să-i angreneze să caute soluţii să trăiască diferit şi mai ales ..să iasă din matriţa?
  2. Tu cât câştigi pe minut? Care e valoarea ta?
  3. Eşti angajat în vreo ceva, cu adevărat?
Reclame

6 comentarii

  1. 1 le trimiti un film inspirational , si daca dupa la un pahar de vorba aduce vorba intri in detalii.
    2
    3 in dezvoltarea propriei afaceri , un blog

  2. In urma cu cateva zile am downloadat o carte de la ECKHART TOLLE, dar nu „Puterea prezentului”, ci „Un Pamant nou”. Poate gasesc si „Puterea prezentului” pe undeva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s