Iată cu ce ne mândrim


Iată cu ce ne mândrim.

Mă enervează enorm când aud stereotipuri de genul: « ce valori mai avem în ţară, cu ce să ne mai mândrim? Nu vezi că oamenii deştepţi au plecat dincolo ? » . Şi totuşi, în ziua de astăzi avem oameni şi chiar asociaţii care au realizat şi realizează lucruri măreţe. Probabil de cei mai mulţi astfel de oameni nici nu ştiai, deşi în ţările occidentale sunt apreciaţi. Nu vorbesc de inventatori de pe la începutul secolului XX, sau de mai devreme, ci de oameni şi realizări din zilele noastre.

M-am gândit ca să fac cunoscuţi aceşti oameni sau grupuri şi realizările lor. Acesta va fi o serie de mai multe articole.

Partea I: ARCA

Toată lumea ştie de NASA. Mai ales acuma, când ei au găsit o nouă strategie de a apărea pe prima pagină a presei. Doar nu demult a fost delirul provocat de ştirea cum că NASA a descoperit un obiect foarte aproape de Terra. Toată lumea ardea de curiozitate să afle ce obiect era acela, obiect care s-a dovedit a fi o … gaură neagră nu prea aproape de Pământ. Dar nu despre acest subiect vreau să vorbesc.

Tu ai auzit de ARCA ?

Ce este ARCA ? ARCA înseamnă Asociaţia Română de Cosmonautică şi Aeronautică, e un fel de NASA autohtonă. Ceea ce i-a stimulat să « scoată capul în lume » a fost concursul Google Lunar X prize. Acesta e un concurs în care echipele trebuie să trimită pe Lună, în condiţii de siguranţă, un modul, care să transmită imagini în format HD. Dintre toţi participanţii la acest concurs, ARCA e singura care a lansat cu succes racheta proprie în spaţiu.

http://www.arcaspace.com/banners/banner1.swf

După două tentative nereuşite în noiembrie 2009 şi august 2010, iată că în ziua de 4 octombrie 2010, ARCA a lansat cu succes racheta de fabricaţie proprie. Aşadar şi România a lansat o rachetă în spaţiu, fapt ce nu e deloc de ignorat. Lucrurile nu se vor opri aici. ARCA intenţionează să trimită un modul pe Lună şi chiar o rachetă cu un echipaj uman.

Mai multe informaţii despre ARCA poţi găsi pe site-ul lor oficial : https://www.arcaspace.com

Nu pot decât să urez mult succes echipei ARCA şi sper să vedem cât mai curând şi tricolorul României înfipt în pământul selenar. Hai ARCA !

http://www.youtube.com/user/dragosmur#p/u/2/fa6IEp5uv4I

http://www.youtube.com/user/dragosmur

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.