Sursa tuturor problemelor de azi! Partea 1


Mi-am dat seama care e sursa tuturor problemelor noastre din ziua de azi. Regimul comunist. Poate credeţi că e o exagerare însă cred că acest regim a cauzat stagnarea în dezvoltare a ţării noastre.

Regimul comunist a fost instalat la noi în ţara pe o perioadă mare de timp, de jumătate de secol, fapt care a făcut ca românul de rând să fie foarte mulțumit cu condițiile de trai de atunci, când toți aveau asigurat un loc de muncă la stat, plătit exact cât omul să-şi poată procura hrana, care era la rație, nişte haine şi altele, necesare traiului zilnic şi poate să facă ceva economii. Nu vreau să intru foarte mult în detalii, în primul rând pentru că eu nu am trăit vremurile alea (aveam 3 ani când a căzut regimul) şi nici scopul acestui articol nu este de a face o lecţie de istorie despre cum era viaţa atunci.

Ideea e că omul s-a obişnuit atunci să primească totul pe tavă, iar în schimb nu trebuia decât să fie ascultător şi să-şi joace rolul în societate. Cred că totuşi ceva a scârțâit si românul din ‘89 a început să se trezească la viaţă şi ceea ce a urmat știți cu toţii. După revoluţie s-a schimbat un lucru în ţara asta..nivelul de libertate. Şi ce face un deţinut după de evadează din închisoare liber după atâta timp? Vrea tot ce nu a avut după gratii şi începe să fure de oriunde are ocazia, să profite, să demoleze chiar ceea ce a însemnat odată locul unde a fost închis şi chiar sa-şi însuşească o parte din acel loc. Mai sunt cei care în închisoare erau rebelii..care au stârnit revolta la urma urmei. Ei sunt cei care au ieşit şi au strigat în gura mare că ştiu cum să transforme fosta închisoare într-un loc în care toţi foştii deţinuţi să prospere. Dar cum sunt de obicei cei mai tari din închisoare, bătăuşii? Cu siguranţă că nu vor binele celorlalţi, vor doar să profite de ei ca să o ducă tot ei înșiși mai bine.

Poate e cam dură analogia pe care am făcut-o. România nu a fost chiar o închisoare înainte de ’89, însă are multe elemente asemănătoare.

În partea a doua veţi afla care e lucrul care a rămas neschimbat şi care a făcut ca România să fie în situaţia în care este azi, în situaţia în care românul vrea să evadeze din nou, de această dată mai departe de graniţele ţării.

4 comentarii

 1. Regimul comunist a stagnat in adevar dezvoltarea tarii noastre. ….
  A stagnat in dezvoltarea gandirii, in dezvoltarea spirituala, in dezvoltarea individuala….s-a pus accent pe norme, pe disciplinarea cu forta, pe uniformizare si muuuulta indoctrinare!!!
  Depersonalizarea si ingradirea libertatii de orice fel. Asta a fost si astea sunt acum sechelele societatii in care traim.
  Oamenii isi uita visele, nu mai au ambitii si nu stiu cum sa faca sa isi atinga telurile….E trist! Dar mai putem salva ceva, eu asa cred!
  http://spiritliber.com/educatie_financiara/oamenii-de-succes-tind-spre-atingerea-telurilor/

  • Nu poate, ci sigur mai putem salva ceva. Noi suntem generatia tanara, care nu am prins comunismul… sau daca l-am prins, eram oricum prea mici. Asa ca noi suntem cei neindoctrinati, care putem face ceva.

   Multumim Ramona, pentru sustinere. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.