La Mulţi Ani ROMÂNIA!


La multi ani românilor! Azi e ziua noastră. Este acea zi din an în care ar trebui să ne amintim că suntem români datorită idealismului strămoşilor noştri. Dacă nu erau ei atât de ambiţioşi, eu şi Manu am fi în Ungaria acum. Gandiţi-vă cum ar fi arătat România fără Transilvania? Cu o formă ciudată zic eu…

Interesantă perspectivă, dar îmi place că s-au aranjat lucrurile astfel încât astăzi avem o ţară frumoasă, în formă de peşte, în care totul este posibil. Când spun totul, mă refer şi la bune şi la rele, în funcţie de preferinţe şi de aşteptări.

Răsfoind presa online şi blogosfera, am dat peste un număr mare de articole critice sau chiar dramatice scrise de Ziua Naţională. Şi e trist. E nepotrivit să fim trişti de ziua ţării noastre şi să o criticăm cu orice ocazie. Criticând ţara în care trăim ne criticăm pe noi şi pe părinţii, bunicii şi străbunicii noştri. Poate că înaintaşii noştri au mai şi greşit, dar trebuie să învăţăm să trăim cu trecutul aşa cum este şi să ne implicăm activ să contruim un viitor aşa cum ni-l dorim. Care ar fi căile de ieşire din această mare frustrare legată de identitatea naţională? Eu văd două variante: 1. emigrarea – pe care mulţi au ales-o deja din diverse motive, sau 2. ramânem în ţară şi contruim viitorul, astfel încât copiilor noştri să nu le fie ruşine că sunt români.

Din păcate sunt mulţi români care au ales o a treia variantă: stau în ţară şi critică tot ce ne înconjoară şi fac tot posibilul să îi descurajeze pe cei care încearcă să construiască. Dragilor, aceasta atitudine e cea mai distructivă. Vă rog cautaţi-vă raţiunea, trebuie să fie şi ea pe undeva. După ce aţi găsit-o intrebaţi-vă ce aţi făcut pentru un viitor mai bun. Şi nu trebuie să spuneţi nimănui. Răspunsul e doar pentru voi.

Decât să criticăm ţara în care trăim şi oamenii lângă care locuim, haideţi să schimbăm ţara asta, schimbându-ne NOI în bine. Cred că multă lume a uitat că ţara, asta, a lui Papură-Vodă, a Tutror posibilităţilor, a Nimănui, a Corupţiei şi a Ciobanilor e a NOASTRĂ! Şi cel mai important (SURPRIZĂ)  românii suntem noi! Dacă cei mai inteligenţi dintre noi nu fac nimic pentru a îndrepta lucrurile şi abia aşteaptă sa fugă din ţară, de ce aştepăm de la alţii? Sunt convinsă că dacă fiecare om s-ar schimba în bine, se va schimba şi ţara.  Eu una aştept acel moment! Ştiu că nu e departe.

Până atunci vă invit să vă implicaţi în orice proiect care îşi propune să contribuie la o lume mai bună, mult dorită de români. De ce? Să demonstrăm că ne pasă!

Vă propun o provocare: să scrieţi pe blog de câte ori faceţi o faptă care arată progresul vostru ca persoană. Progresul poate fi şi în plan mental (de exemplu nu te-ai mai enervat pe vecinul care fumează pe casa scărilor, orice)

Dacă ai un defect pe care îl cunoşti şi vrei să îl îndrepţi, scrie un mesaj de câte ori ai reuşit… (să nu râzi de tocilarul clasei, să nu înjuri la semafor, să nu lipseşti de la cursuri, să fii mai tolerant cu oamneii din jurul tău, să ridici un gunoi de la pădure, să reciclezi, să iei un autostopist fără să accepţi bani, etc). Orice crezi tu că nu e chiar cum ai vrea şi ce efort faci pentru schimbare. Dacă lucrezi la o cofetărie, scrie când ai făcut cea mai bună prăjitură din viaţa ta… Orice te face un om mai bun.

Ce zici? Ai curaj? Acceptă provocarea!

Anunțuri

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s