1 Decembrie azi şi peste 30 de ani


Voi ce credeţi, domnul X e optimist pentru că o duce bine,

Sau domnul X o duce bine, deoarece a fost şi este optimist?

Nu pot să-i spun citat, că nu aşa e forma originală. E o idee ce am preluat-o de la Zig Ziglar, autor de cărţi motivaţionale.

Ţine minte  această idee, că va avea legătură cu ce vei citi mai jos. Are legătură şi cu articolul precedent.

1 Decembrie azi. Anul acesta nu am reuşit să merg în centrul oraşului ca să văd festivităţile. Am fost în schimb anul trecut, iar comparând cu anii precedenţi, a fost o evoluţie. Da, o evoluţie spre civilizaţie. Acum cinci ani pe vremea asta începea petardomania. Îţi pocneau petardele la tot pasul. Acum poţi să te bucuri de sărbătoarea naţională.

Anul trecut am mai văzut o mulţime de oameni entuziaşti, îmbrăcaţi elegant, venind în centru să sărbătorească Ziua României. Şi erau mulţi. Deci, cine mai spune că e „ţara nimănui”?

Cum vom sărbători 1 Decembrie peste 30 de ani? Cred că ai vrea să afli întâi cum va arăta România peste 30 de ani. Dacă va fi unită cu Basarabia sau nu, asta nu ştiu să o spun. Dacă va rămâne o republică, sau va fi monarhie, sau vreo formă de guvernământ la care încă nu ne gândim… nici asta nu pot să o zic. Dacă va avea mai multe autostrăzi. Da, va avea. Dar s-ar putea sa nu mai fie mare nevoie de ele. Tu ştiai că au apărut deja automobilele zburătoare?

Peste 30 de ani, te asigur că ţara noastră nu va fi pustie, nu va fi depopulată. Ştii, globalizarea pe lângă părţile ei negative şi distructive, are şi nişte părţi bune. Românii deştepţi profită de acele părţi bune, ei creează, iar peste 30 de ani se va vedea rodul muncii lor. Atunci, aşa va fi poporul nostru:

–         Oameni care vor prefera să acţioneze în loc să aştepte ca statul să facă totul pentru ei.

–         Oameni care vor înţelege puterea gândului, faptul că totul porneşte de la gânduri, de la viziune. Şi vor gândi pozitiv.

–         Aceiaşi oameni vor înţelege că pe lângă idee, viziune, mai trebuie şi multă muncă în atingerea obiectivului. Muncind, vor fi disciplinaţi şi civilizaţi.

–         Tot aceiaşi oameni, îşi vor atinge scopul după multă muncă. Vor cunoaşte prosperitatea, iar responsabilitatea îi va face să se gândească la cum să facă lumea din jur mai bună.

Peste 30 de ani, ne imaginăm la Alba-Iulia, la sărbătorirea Zilei Naţionale, unde pe un ecran gigantic vor fi proiectate scene din anii crizei. Va fi considerată o perioadă de referinţă, pentru că atunci românii au trebuit să revizuiască întreg sistemul economico-social. Acei ani au fost începutul prosperităţii de acum.

Va fi aşa sau nu? Răspunsul se află la tine. Poţi să crezi şi să acţionezi, sau să nu crezi şi să continui ce făceai şi până acum.

Ce zici, tu ce vei face?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s